Tips waarom u een arbeidsbemiddelaar moet inhuren

arbeidsbemiddeling

Tips waarom u een arbeidsbemiddelaar moet inhuren

Het doel van arbeidsbemiddeling is het helpen bij het oplossen van geschillen tussen werkgevers en vakbonden. Bemiddeling is een vrijwillig proces waarbij een onpartijdige neutrale partij de partijen helpt bij het verkennen van schikkingsmogelijkheden.

Tips waarom je een arbeidsbemiddelaar moet inschakelen

Hoewel een advocaat of een arbeidsrelatieprofessional misschien goed is in het onderhandelen over een contract, zijn ze vaak niet zo bedreven in het omgaan met arbeidsrelatiekwesties die tijdens de onderhandelingen ontstaan. Veel van deze kwesties hebben betrekking op betwiste loon- en urenclaims, contractbreuk, onjuiste classificatie van werknemers als onafhankelijke contractanten en meer.

Een goede arbeidsbemiddelaar kan met de tegenstanders communiceren dat het compromis van deze vaak lastige posities essentieel is voor een succesvol resultaat en dat de enige manier voor hen om te slagen in hun bemiddelingsinspanning is door van gedachten te veranderen en in te stemmen met een oplossing voor hun geschil die zal maak ze allebei blij.

Door gebruik te maken van afzonderlijke voorverkiezingen en privégesprekken met de woordvoerders van de teams, zal de bemiddelaar meestal proberen hun belangrijkste punten van meningsverschil te identificeren. Dit zal het team helpen hun agenda te ontwikkelen en de bal in een productieve richting aan het rollen te krijgen.

Een bemiddelaar moet altijd de basisregels bepalen voordat de bemiddeling begint, met verwachtingen voor toon, vragen, onderbrekingen en gewenste resultaten. Hierdoor kunnen beide partijen hun problemen open en eerlijk bespreken en ontstaat er een positieve sfeer voor de bemiddeling arbeidsmediation opleiding.

Klik hier voor meer informatie: The Oak Tree Mediators