De voordelen van arbeidsbemiddeling

arbeidsbemiddeling

De voordelen van arbeidsbemiddeling

Ondanks de aanhoudende achteruitgang van de georganiseerde arbeid, blijft bemiddeling een belangrijke rol spelen bij het oplossen van geschillen tussen management en werknemers. Het is een hulpmiddel dat het risico op stakingen, uitsluitingen en boycots kan voorkomen of op zijn minst verminderen, en tegelijkertijd de rechten van werknemers op eerlijke en gelijke behandeling beschermt.

Mediation is geen wondermiddel en zal waarschijnlijk ook niet in alle situaties of bij elk probleem effectief zijn. Maar het is een alternatief voor andere methoden voor geschillenbeslechting, zoals arbitrage en gerechtelijke procedures, die dure, langdurige en omstreden gevolgen kunnen hebben.

De federale Labour Management Dispute Conciliation Service (LMDCS) bemiddelt bij contractonderhandelingen tussen werkgevers en vakbonden die hun werknemers vertegenwoordigen. Het biedt ook bemiddelaars voor klachten en andere geschillen over rechten. Het slagingspercentage van de LMDCS bij het bereiken van vaststellingsovereenkomsten in contractonderhandelingen is hoog The Oak Tree Mediators. Maar het is niet de enige manier om tot een overeenkomst te komen: particuliere bemiddeling is mogelijk en heeft ook vele successen opgeleverd.

Tijdens het proces van contractbemiddeling luisteren bemiddelaars aandachtig naar de standpunten en belangen van elke partij, doen ze suggesties voor een oplossing en helpen ze de partijen een overeenkomst te bereiken waaraan ze zich allebei kunnen committeren. De bemiddelaar kan partijen niet dwingen tot een schikking te komen; de beslissing hiertoe wordt geheel aan de partijen overgelaten.

MERC arbeidsbemiddelaars hebben ruime ervaring met contractonderhandelingen en klachtenbemiddeling. Bovendien hebben ze inzicht in de economische factoren die van invloed zijn op werkplekken en arbeidsrelaties. MERC-bemiddelaars kunnen dit begrip meenemen in hun werk en helpen nieuwe wegen te openen voor het oplossen van problemen.

Link naar de website: https://mediator-dordrecht.nl/